İNŞAAT BÖLÜMÜ

YAPI DENETİMİ PROGRAMI

 

MİSYON – VİZYON

İlgili standartlara ve yönetmeliklere uygun şekilde inşaat sektöründeki her türlü imalatların tekniğe uygun bir şekilde yapılmasını sağlayan ve kontrolünü yapabilecek birikimi olan, gerekli bilgileri almış, uygulama ve denetleme yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve normları kullanabilen, problemleri çözebilecek bilgi ve beceriye sahip, önlisans düzeyinde mezunlar yetiştirmektedir.

Bilim ve tekniği ülkemiz ve insanlık yararına dönüştürmeyi hedefleyen, düşünmeyi, öğrenmeyi, araştırmayı, sorgulamayı bilen, çağdaş bilgilerle donanımlı ve liderlik özelliğine sahip Yapı Denetimi Teknikeri yetiştiren bir program olmaktır.

 

TARİHÇE

Yapı Denetimi Programı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde, 2008-2009 akademik yılında öğretime başlamıştır.

 

AR-GE (Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri)

İnşaat Bölümü bünyesinde yer alan Yapı Denetim Programı inşaat sektöründe kullanılan teknolojilerin yapı denetimi süreçleri, kalite kontrol ve güvence yöntemleri ve yapı malzemeleri üzerine uzmanlaşmış, bu konularda bilgi ve becerilere sahip sektördeki ihtiyaçları karşılayacak nitelikli iş gücüne sahip mezunlar yetiştirmeyi hedefler.

Programın AR-GE çalışmaları, yapı denetim süreçleri ve teknolojileri, yapı malzemeleri ve teknolojileri, akıllı bina teknolojileri, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik gibi sektöre teknolojik çözümler sunmak ve sektördeki yenilikçi uygulamaları teşvik etmeyi amaçlar. Bu doğrultuda, laboratuvar ve atölyelerde yürütülen bilimsel etkinlikler; ulusal ve uluslararası projeler bu projelerin çıktıları olan ulusal ve uluslararası patent/faydalı model/endüstriyel tasarım çalışmalarıyla birlikte üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesiyle, program ilimizde ve bölgemizde değer oluşturmaktadır.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ

Programımızda örgün öğretim (birinci öğretim) sistemi mevcuttur. Uygulama gerektiren dersler yapı laboratuarında, bilgisayar dersleri bilgisayar laboratuarlarında, teorik dersler ise dersliklerde yapılmaktadır. Zorunlu YÖK dersleri olan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Yabancı Dil dersleri uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir.

 

FİZİKSEL OLANAKLARIMIZ

Yapı Denetimi Programında bir adet Yapı Laboratuarı, okulumuzda internet altyapısı olan 4 bilgisayar laboratuarı ve diğer bölümlerce ortak kullanılan 20 derslik bulunmaktadır. Ayrıca tüm kapalı alanlarda ve açık alanın büyük bir bölümünde wi-fi internet hizmeti verilmektedir.

    

 

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ

İnşaat Mühendisliği ile Restorasyon ve Konservasyon bölümlerine DGS sınavı ile geçiş yapılabilmektedir.

 

MEZUNLARIN İSTİHDAM OLANAKLARI

Yapı Denetimi Programından mezun olanlar, kamu kuruluşlarında, belediyelerde, tekniker kadrosunda ve yapı denetim firmalarında teknik eleman olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca yapı malzemeleri laboratuarlarında, hazır beton tesislerinde, inşaat firmalarında ve mimarlık bürolarında istihdam olanakları mevcuttur.

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Öğrencilerin eğitim-öğretim süreci boyunca 120 kredilik dersten başarılı olmaları ve 30 iş günü stajını eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir.

 

AKADEMİK LİSTE

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Zeki Ünal YÜMÜN

Doç.Dr. Abdullah YİNANÇ

Öğr. Gör. Dr. Huzur DEVECİ

Öğr. Gör. M. Barış EKMEKYAPAR